25102017_082224_DLoY0RDVwAAdrVs_grande-1

Eurovisión Junior 2017

flag-for-macedonia_1f1f2-1f1f0
ARY Macedonia

Mina Blažev

Dancing Through Life

Gran Final

Puesto 12

69 pts.

Actuación 8

Intérprete

08/10/2017

Actuación Gran Final

Videoclip

Mina Blažev

Dancing Through Life

Aleksandar Masevski

Carátula

Álbum que incluye el tema

25102017_082224_DLoY0RDVwAAdrVs_grande-1

Letra de la canción

Versión original

Za sekoj ima mesto pod neboto
Ljubovta toa go znae najdobro
Širokoto srce nema granici
Pred nas e univerzum, želbi golemi
Da sakaš e tolku mnogu ubavo
I nekoj da bide sreḱen beskrajno
Životot e tanc so planetite
Živejte sega ova naše vreme e

Now this is our space
And this is our time
Living through dance
We’re dancing through life
Dancing through life
Vo prostor i vreme
Letame pak
A, život niz tanc
E našiot znak
Dancing through life

Oooo, ouou…

Vo sebe ja nosime vistinata
Igrame so moḱta na svetlinata
Nosime vo duša amajlija
Prekriena so dzvezdena prašina1*
Sakame so toplo čuvstvo najsilno
Sreḱni za sekoj nov den beskrajno
Životot e tanc so planetite
Živeeme sega ova naše vreme e

Now this is our space
And this is our time
Living through dance
We’re dancing through life
Dancing through life
Vo prostor i vreme
Letame pak
A, život niz tanc
E našiot znak
Dancing through life

Oooo, ouou…

Vo prostor i vreme
Letame pak
A, život niz tanc
E našiot znak
Dancing through life

Oooo, ouou…

(Letra en alfabeto cirílico)
За секој има место под небото
Љубовта тоа го знае најдобро
Широкото срце нема граници
Пред нас е универзум, желби големи
Да сакаш е толку многу убаво
И некој да биде среќен бескрајно
Животот е танц со планетите
Живејте сега ова наше време е

Now this is our space
And this is our time
Living through dance
We’re dancing through life
Dancing through life
Во простор и време
Летаме пак
А, живот низ танц
Е нашиот знак
Dancing through life

Оооо, оуоу…

Во себе ја носиме вистината
Играме со моќта на светлината
Носиме во душа амајлија
Прекриена со ѕвездена прашина1*
Сакаме со топло чувство најсилно
Среќни за секој нов ден бескрајно
Животот е танц со планетите
Живееме сега ова наше време е

Now this is our space
And this is our time
Living through dance
We’re dancing through life
Dancing through life
Во простор и време
Летаме пак
А, живот низ танц
Е нашиот знак
Dancing through life

Оооо, оуоу…

Во простор и време
Летаме пак
А, живот низ танц
Е нашиот знак
Dancing through life

Оооо, оуоу…